כמה אחוזי נכות מקבלים על אנמיה?
- עורך דין אלעד בן ישי
- 14 במרץ 2024
- זמן קריאה 3 דקות
אָנֶמְיָה (Anemia, בעברית: מִעוּט דָּם) היא שם כולל לכמה מחלות שהמשותף לכולן: תכולה נמוכה של המוגלובין בדם או חסר בתאי דם אדומים שיכולים לשאת את ההמוגלובין, מה שגורם לאספקה ירודה של חמצן לרקמות הגוף. זהו המצב ההמטולוגי השכיח ביותר והוא מופיע בכל קבוצות הגילים.
סוגי אנמיה
ניתן לחלק את מחלות האנמיה על פי מנגנון היווצרותן:
אנמיה כתוצאה מייצור מופחת או לקוי של המוגלובין או תאי דם אדומים.
אנמיה כתוצאה מהרס של כדוריות אדומות.
אנמיה כתוצאה מאובדן דם.
אבחון אנמיה
הסימפטומים אינם ספציפיים והם מבטאים את הירידה באספקת הדם והחמצן לרקמות ולאיברים השונים בגוף. בדרך כלל האדם שסובל מאנמיה יתלונן על:
חיוורון, חולשה, עייפות, נשירת שיער וסחרחורת.
כאב ראש, עצבנות, קושי בריכוז, חוסר תיאבון ובחילה.
עיקר האבחון של אנמיה, וההבדלה בין סוגי האנמיה השונים נעשים באמצעות בדיקות דם.
אחוזי נכות בגין אנמיה
אנמיה שחלפה, בלא צורך בטיפול 0%
אנמיה כרונית קלה, עם רמת המוגלובין הנמוכה מ-10 גר' ד"ל מעל 6 חודשים, מלווה בסימנים כלליים קלים. נדרש טיפול לסירוגין בלא תלות בעירויי דם 10%
אנמיה כרונית המלווה בסימנים כלליים קלים ממושכים ע החמרות שכיחות. לחלופין, תלות בתכשירי גדילה (כגון אריתרופוייטין) או בעירויי דם 30%
אנמיה כרונית המלווה בסימנים כלליים בינוניים ותלות בעירוי דם באופן קבוע (מנה בחודש במשך 3 חודשים רצופים לפחות) 50%
אנמיה כרונית עם תלות קבועה בעירויי דם (יותר ממנת דם לחודש במשך שלושה חודשים רצופים לפחות) 100%
באנמיה שנגרמת כתוצאה ממחלה אחרת תיקבע דרגת הנכות לפי אחוזי הנכות שנקבעו למחלה האחרת.

זכויות בביטוח הלאומי בגין נכות אנמיה
חולים עד גיל פרישה, בעלי 40% נכות רפואית (אם אחד הליקויים מזכה ב-25% נכות לפחות) או 60%, שכושר העבודה שלהם נפגע בשיעור של 50%, זכאים לקצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי.
למידע נוסף אודות קצבת נכות כללית - לחץ כאן
אם הפגיעה התרחשה בעקבות תאונה בזמן העבודה או בדרך ממנה או אליה אז הנפגע זכאי לדמי פגיעה וגמלת נכות מעבודה.
למידע נוסף אודות תאונת עבודה - לחץ כאן
אם הפגיעה התרחשה בעקבות תנאי העבודה. למשל: עבודה פיזית, עבודה המצריכה ישיבה ממושכת או כל שימוש בזמן העבודה אשר תרם תרומה משמעותית להיווצרות הפגיעה, אז הנפגע זכאי שיכירו בפגיעה כמחלת מקצוע ולקבל דמי פגיעה וגמלת נכות מעבודה.
למידע נוסף אודות מחלת מקצוע - לחץ כאן
לקצבת שירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים מגיל 18 עד גיל פרישה (גברים 67 ונשים 62) המבוטחים בביטוח לאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום-יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית והיגיינה אישית) במשק הבית או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים.
למידע נוסף אודות קצבת שירותים מיוחדים - לחץ כאן
אנשים שנקבעה להם נכות רפואית בשיעור של לפחות 90% בביטוח הלאומי בשל כמה ליקויים או 100% עבור ליקוי אחד, עשויים להיות זכאים לפטור ממס הכנסה.
למידע נוסף אודות פטור ממס הכנסה עקב נכות רפואית - לחץ כאן
נפגעים שאיבדו כתוצאה מתאונה, מחלה או פגיעה אחרת לפחות 25% מכושר העבודה שלהם, עשויים להיות זכאים לקצבה גם מביטוח אובדן כושר העבודה שלהם.
למידע נוסף אודות אובדן כושר עבודה - לחץ כאן
כל האמור במסגרת האתר ו/או המאמרים אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנע מהם. על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד אשר עוסק בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד, והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה תחול על המשתמש בלבד.
תודה